Vlastenecký výlet na Pálavu – reportáž

Milé vlastenky, milí vlastenci, přátelé,

o víkendu 24.6. – 25.6.jsme v rámci vlasteneckých poznávacích výletů navštívili moravskou Pálavu a Dívčí hrad.
Sjeli jsme se večer do jedné vesničky nedaleko, kde jsme měli krásné ubytování
v pronajaté chalupě. Krásné – večer jsme dlouho seděli při pivu, vínku, klobáskách
i pálivých papričkách

Ráno jsme vyrazili v několika autech na směny a tentokrát jsme se špatně domluvili
a část skončila v horní hospodě a část v dolní. Tak jsme se rozdělili a vlastně utvořili dvě vrcholová družstva. Několik následujících fotek je z dolní hospody a znázorňuje vrcholové družstvo „A“. Toto rozlišení není nikterak kvalifikující

(Vrcholové družstvo „B“ se v horní hospodě nefotografovalo a proto Vám ho předvést nemohu :-D.)

Po krátkém osvěžení v dolní hospodě jsme i my vyrazili na vrchol. Bylo, totiž nebylo nejlepší počasí: asi 35 stupňů ve stínu. Na pláž krásné, na výstup na kopec hrozné . Připravte se, odteď už budou následovat jenom kýčovité fotky nádherné krajiny za nádherného počasí  :-D.
Nebudu všechny popisovat, žasněte nad krásou naší vlasti. Zároveň musím napsat, že většinu těch fotek dělal někdo jiný a já všem autorům děkuji :-).

Bylo takové horko, že jsme potkávali jen velmi málo turistů.

Dívčí hrad v plné kráse.

Na místě jsme zanechali jednu naši vlasteneckou kokardu.

Večer se účastníci zájezdu odebrali do spřátelené vinařské Svobodné republiky Kraví hora, kde navštívili jeden z dvěstěpadesáti vinných sklepů (slovo „sklípek“ používají jen Pražáci a jiní nemoraváci). Byl to vinný sklep patřící malovinaři, vzdálený komerčním vykachlíčkovaným sklepům pro turistické zájezdy. Mezi původní cihlovou klenbou, při teplotě deseti stupňů jsme se po horkém dnu příjemně ochladili a ochutnali originální sudová vína, vyráběná tradičním „selským“ způsobem. Takže dnes už známe rozdíl mezi suchými, polosuchými a polosladkými víny, víme, jak který druh voní a chutná a jaká odrůda se nejvíc hodí ke kterému jídlu.
Po příjemném posezení jsem si odnášeli ještě lahve k další konzumaci na domečku a rovněž jsme přivezli vinné suvenýry rodinám a přátelům.

V neděli  jsme ještě dojedli nějaké klobásky, dopili co zbylo a vyrazili k domovu. A tak máme další památné místečko naší vlasti slezeno a Morava je věru čarokrásná a pohostinná.

Tentokrát děkujeme Surimákům za skvělé ubytování a vynikající průvodcovství

Příspěvek byl publikován v rubrice AKCE 2017. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.